Valioliigan viime kauden mestari Manchester City voitti alussa kaikki neljä peliä, ja Haaland nro 9 Manchester City Paita pukeutunut oli kuumassa vireessä ja joutui kaikkien huomion kohteeksi. Arsenal puolestaan ​​osoitti vankkaa puolustusta ja hyvää tiimityötä 3 voitolla ja 1 tasapelillä ja pysyi lyömättömänä. Manchester Cityn ja Arsenalin kiivas taistelu kotonaan Valioliigan 5. kierroksella oli kuitenkin täynnä draamaa. Rodrin loukkaantuminen ja Trossardin punainen kortti teki pelin hämmentäväksi. Vaikka Manchester City ampui 30 laukausta koko pelin ajan, molemmat osapuolet päätyivät 2-2 tasapeliin, mikä oli yllättävää.
Ottelun alussa Havertzin off-ball-virhe yllätti Manchester Cityn, mutta Haalandin maali 9. minuutilla sytytti nopeasti tunnelman kotona. Vieraissa pelannut Arsenal ei kuitenkaan masentunut. Martinellin ja Gabrielin maalit antoivat heille mahdollisuuden ohittaa ensimmäisellä puoliajalla, vaikka Trossardin punainen kortti pakotti Arsenalin pelaamaan 10 ihmisen kanssa toisella puoliajalla. Yhden pelaajan menetyksestä huolimatta Arsenal osoitti silti sitkeää puolustusta. Maalivahti Raya, joka pukeutui nro 22 Arsenal Pelipaidat, suoriutui vieläkin rohkeammin ja puristi toistuvasti Manchester Cityn hyökkäyksen. Rayan erinomainen suorituskyky teki hänestä pelin suurimman kohokohdan. Stonesin maali väliajalla auttoi Manchester Cityä kuitenkin vaikeaan tasapeliin.
Tämän pelin jälkeen Manchester City jatkoi sarjan johtoa 13 pisteellä, kun taas Arsenal ja Chelsea seurasivat tiukasti perässä. Valioliigan kilpailun kiristyessä tämä tasapeli heijastelee molempien osapuolten vahvuuden läheisyyttä, vaan saa fanit odottamaan innolla seuraavaa Valioliigan peliä.