Tänä kesänä James Rodríguez, joka pukeutui nro 10 Kolumbia Jalkapallopaita, toi uransa uuden huipun. Kesäkuussa hän saavutti maajoukkueen 100 ottelun virstanpylvään ystävyysottelussa. Heinäkuussa hän auttoi Kolumbiaa voittamaan Copa America -kakkosen ja voitti parhaan pelaajan ja avustuksen kuninkaan. Elokuussa James Rodríguez pääsi eroon työttömyydestä ja liittyi Rayo Vallecanoon vapaana agenttina palaten tuttuun La Ligaan.
Kaikki nämä loistavat hetket eivät kuitenkaan ole ohi. Syyskuun MM-karsinnoissa James Rodríguez teki maalin Argentiinaa vastaan, mikä auttoi Kolumbiaa kostamaan Copa America -tappion ja rikkomaan Argentiinan ennätyksen 12 peräkkäisestä tappiosta. Pelin jälkeen hän sanoi sosiaalisessa mediassa: "Se oli upea iltapäivä." Vaikka seuran suorituskyky ei olisikaan tyydyttävä, James Rodríguez on silti välttämätön tähti maajoukkueessa. Tiedot osoittavat, että hän on tehnyt 29 maalia ja 34 syöttöä 108 maajoukkuepelissä.
Tämän vuoden Copa Americassa James Rodríguez rikkoi Messin syöttöennätyksen yhdessä Copa Americassa kuudella syöttöpisteellä. Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa hänen maalinsa tasoitti Falcaon, ja hänestä tuli Kolumbian joukkueen eniten maalintekijä turnauksessa. Vaikka James Rodriguez on 33-vuotias, hän tukee edelleen kolumbialaista jalkapalloa vahvalla voimallaan ja sitkeydessään, mikä todistaa arvonsa legendaarisena pelaajana. Monet fanit toivovat, että klubi Jalkapallo Pelipaidat pukeutunut James Rodriguez voi jatkaa muotoaan maajoukkueessa ja tuoda näin upeita suorituksia kansalle.