Kaudella 2023-24 Mestarien liigan 1/8-finaalin toinen osa alkaa kahdella osakilpailulla. Dortmund voitti Eredivisien jättiläisen Eindhovenin kotonaan ja eteni menestyksekkäästi 8 parhaan joukkoon. Vertailun vuoksi Atletico Madridin kotiottelu Inter Milania vastaan oli selvästi enemmän huomiota herättävä. 90 minuutin ja jatkoajan jälkeen joukkueet aloittivat rangaistuspotkukilpailun kokonaistuloksilla 2-2. Lopulta Simeonen joukkue kääntyi onnistuneesti ja eteni Mestarien liigan 8 parhaan joukkoon!
Atletico Madridin ja Inter Milanin voidaan sanoa olevan lähin ottelu tämän kauden Mestarien liigan 1/8 finaalissa. Ensimmäisellä kierroksella Inter Milan Paita pukeutunut Arnautovic teki maalin Meazza-stadionilla ja auttoi Nerazzurria siirtymään johtoon. Vain yhden maalin ero tekee toisesta kierroksesta täynnä loputtomia mahdollisuuksia. Ottelun 33. minuutilla Di Marco mursi umpikujan Inter Milanille, ja kokonaistilanne nousi 2-0:ksi, mikä joutui Atletico Madridin epätoivoiseen tilanteeseen. Kriittisellä hetkellä Atletico Madridin tähti Griezmann nousi seisomaan. Hän käytti hyväkseen vastustajan puolustusvirheet ja työnsi onnistuneesti maalin vetäen Atletico Madridin takaisin kallion reunalta. Ottelun 87. minuuttiin saakka vaihtopaikalla tullut Depay kääntyi ympäri ja teki maalin rangaistusalueella, mikä antoi joukkueelle uutta toivoa. Tämä maali sytytti fanien innostuksen yleisössä.
Rangaistuspotkukilpailussa Atlético Madrid Kotipelipaita pukeutuneiden pelaajien moraali oli korkea. Maalivahti Oblak pelasi hyvin ja torjui rangaistuspotkunsa Sanchezilta ja Klassenilta. Inter Milanin kapteeni Lautaro teki rangaistuspotkun viidennellä kierroksella, mutta valitettavasti hän potkaisi pallon pois voimakkaalla laukauksella. Vaikka Interin maalivahti Sommer torjui 7 upeaa torjuntaa, hän ei silti pystynyt pelastamaan Nerazzurria. Lopulta Atletico Madrid eteni Mestarien liigan puolivälieriin jännittävällä kokonaistuloksella 5-4. Tässä vaiheessa kaikki Mestarien liigan 8 parasta pelaajaa ovat syntyneet, ja kaikki Serie A -joukkueet on valitettavasti pudonnut!